• slide_1.jpg
  • slide_2.jpg
  • slide_3.jpg
  • slide_4.jpg
Prepelite ornamentale - rasa Californiana cu mot - 250px
PREPELITE
ORNAMENTALE
Prepelite pt oua si carne - rasa Japoneza - 250px
PREPELITE
pentru OUA SI CARNE
Prepelite pt carne - rasa Faraon sau Jumbo Gold - 250px
PREPELITE
pentru CARNE
Pui de prepelite2 - 250px
PUI DE PREPELITE

Oferta pui de prepelita  la 0,8 lei/ buc

Prepelitecluj vinde pui de prepelita de 4 saptamanidin varietatea japanese seattle.  Pui sunt cocosi destinati sacrificarii au varsta de 4 saptamani si se pot sacrifice la 8-10 saptamani in functie de furajare la 0,8 lei/ bucata.Contact tel.0740789436  judetul Cluj  www.prepelitecluj.ro , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Prepeliţa (Coturnix coturnix) este o specie de pasăre răspândită în Europa Centrală, dar şi în România. În general, prepelița trăiește în ținuturile cultivate din regiunile de deal și de câmpie. Prepeliţele au început să fie domesticite în Europa, Japonia, Coreea, China, încă din anii 1300.Coloritul corpului prepeliţei este brun-cafeniu, cu striaţii longitudinale de culoare deschisă și întunecată. 

Puii de prepeliţă sunt acoperiţi cu puf de culoare gălbui-aurie, cu dungi maro de-a lungul corpului. La eclozare, un pui cântăreşte cam 6 -7 grame, însă creşte rapid încă din primele zile de viaţă. După 3 zile la pui apar primele pene de zbor, iar după patru săptămâni, puii de prepeliţă sunt complet îmbrăcaţi în pene.  Diferenţierea puilor pe sexe se face după trei săptămâni: masculii sunt de culoare cafeniu-roşcat pe piept şi gât. Totuşi, există specimene care nu respectă această regulă nici după ce ajung la maturitate (specimenele albe sau brun-închis).

Masculul de prepeliţă adult cântăreşte aproximativ 180 - 240 de grame. Cea mai sigură metodă de identificare a adultului este după glanda cloacală, o structură bulboasă, situată deasupra orificiului anal, care secretă o substanţă de culoare albă, spumoasă. Cu cât această glandă este mai mare, cu atât masculul este mai apt de reproducere. Tinerii masculi încep sa emită sunetele binecunoscute ale cocoşilor cam pe la vârsta de 5-6 săptămâni.  Ajunşi la maturitate, când încep să fecundeze, cocoşii vor cânta şi în timpul nopţii.

Femela de prepeliţă este puţin mai grea decât masculul, ea cântărind 180-250 grame (prepeliţa de ouă, cea de carne având alte standarde de greutate). Coloraţia corpului său este asemănătoare cu a masculului, cu excepţia culorii de pe piept şi gât. La femelă, culoarea de fond este bej deschis, iar petele sunt mult mai închise, spre negru.

Creşterea prepeliţelor presupune mai multe etape, precum: incubaţia, creşterea puilor, determinarea sexului, prepeliţele ouătoare, iluminarea, hrănirea şi adăparea.

Incubaţia ouălor se face ţinând cont de anumite caracteristici ale lor. Astfel, ouăle trebuie să fie de dimensiune medie, nici prea mici, nici prea mari, să nu prezinte deformări, să aibă coaja tare, o pigmentaţie maronie distribuită uniform şi să aibă maxim 10 zile. În plus, ele nu trebuie să provină de la prepeliţe sub 10 săptămâni sau mai bătrâne de un an.

Prepeliţele de carne, aici în majoritatea cazurilor nu se mai face separarea între masculi şi femele, dar au loc schimbări în ceea ce priveşte alimentaţia lor. Se ştie că o femelă creşte în greutate mai repede decât un mascul, asa că în Japonia sunt crescute pentru carne doar femelele.

alt

 

Best Quality

CERTIFICAT DE PRODUCATOR seria: CJCP nr.1381403

SC FIF PROD SRL este o microferma care produce si comercializeaza la cele mai bune preturi oua de prepelita pentru consum, oua de prepelita pentru incubat, pui de prepelita, prepelite ouatoare si pentru reproducere, carne de prepelita pentru consum. Va aşteaptam comenzile pe www.prepelitecluj.ro , office@prepelitecluj.ro judetul Cluj, comuna Chinteni. Tot aici gasiti si cateva retete delicioase, cure si tratamente cu oua de prepelita.